Voorbereiding: 15min
Bereiding: 10min
Klaar in:25min
Ingrediënten
Porties: 50
1 tl baksoda
1/2 tl zout
2 eieren
2 tl vanille-extract
225 gr zachte boter
250 gr bloem
400 gr basterdsuiker
65 gr cacao van goede kwaliteit
300 gr witte chocola, in kleine stukjes gehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
Meng de boter en suiker in een grote kom tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een doorheen en roer het vanille-extract erdoor. Meng de bloem, cacao, baksoda en zout door elkaar en roer dit vervolgens door het mengsel. Schep de stukjes witte chocola erdoor. Schep met een lepeltje hoopjes van het deeg op een niet-ingevette bakplaat.
Bak de koekjes 8-10 minuten in een voorverwarmde oven tot de koekjes stevig zijn. Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om ze verder af te laten koelen.