Appelplaatkoek

Ingrediënten:

  • 125 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 60 gr boter
  • 110 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 60 gr appel in stukjes
  • 60 gr fijngehakte walnoten
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van 23 cm in met boter. Zeef de bloem bakpoeder, zout en 1/4 theelepel kaneel in een kom. Meng in een andere grote kom de gesmolten boter, bruine suiker en kristalsuiker met een houten lepel tot een glad geheel. Roer daarna de ei en vanille-extract erdoor. Meng de bloemmix door dit mengsel. Als het goed gemengd is voeg je de appels en walnoten toe. Verdeel het mengsel gelijkmatig in het bakblik. Meng in een kommetje de rest van het kaneel en de basterdsuiker en strooi dit over de bovenkant. Bak 25 tot 30 minuten in de oven. De plaatkoek is klaar als deze een beetje terugveert als je erop drukt. Laat in het bakblik afkoelen en snij wanneer het afgekoeld is in vierkanten.