Ingrediënten:
- 120 ml plantaardige olie
- 200 gr suiker
- 400 gr bloem
- 3 eieren
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel anijs-extract of 3 druppels anijs olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek de bakplaat met bakpapier. In een middelgrote kom klop je de olie, eieren, suiker en anijs-extract tot een glad mengsel. Meng de bloem en het bakpoeder in een andere kom en mix vervolgens tot een deeg bij het andere mengsel. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm de stukken tot een rol, bijna net zo lang als de bakplaat. Leg beide rollen op de bakplaat en druk ze plat tot zo’n 1 cm dikte. Bak 25 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen op de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rooster. Als de biscotti genoeg afgekoeld is en je ze aan kan raken, dan snij je ze in de breedte in plakjes van 1 cm dik. Leg de plakjes met de gesneden kant naar boven terug op de bakplaat. Bak nog eens 6 tot 10 minuten aan elke kant. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.