Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 1/2 tl baksoda (soda bicarbonaat)
- 1/2 tl zout
- 170 gr ongezouten boter
- 200 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr suiker
- 1 el vanille-extract
- 1 ei
- 1 eidooier
- 325 gr chocolate chips (deze kan je kopen of zelf fijn hakken van chocolade)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C . Bedek de bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem, baksoda en zout boven een kom een roer door elkaar. Smelt de boter in een pan en roer daarna met de bruine suiker en suiker in een middelgrote kom goed door elkaar. Mix het vanille-extract, ei en eigeel erdoor tot er een licht en romig mengsel ontstaat. Voeg hier het bloemmengsel aan toe en roer alles goed door elkaar. Als laatste schep je de stukjes chocola erdoor. Het deeg is klaar, dus je kan de cookies gaan maken. Nu moet je bepalen hoe groot je deze wil hebben. Voor grote cookies schep je 4 eetlepels deeg op een hoopje op de bakplaat en voor een kleiner formaat kan je 2 eetlepels nemen. Hou er wel rekening mee dat het nog erg uit gaat lopen dus hou zo’n 8 centimeter afstand tussen de hoopjes. Bak de koekjes 15-17 minuten, maar blijf het in de gaten houden. De randjes moeten licht verkleurd zijn. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.