Zandkoekjes

Het maken van zandkoekjes is erg makkelijk. Je neemt een bakplaat, mengkom, bloem, boter, zout en suiker. Daarna kan je gelijk beginnen met het maken van het deeg. Erg makkelijk ook kinderen kennis te laten maken met koekjes bakken.


ZandkoekjesBenodigdheden voor 8 personen (ca. 20 stuks):

  • 240 gram bloem
  • 160 gram boter
  • 100 gram witte basterd suiker
  • mespuntje zout
  • Mengkom
  • Deegroller
  • Vormpjes
  • Oven

Bereidingswijze:

Meng de bloem, suiker en zout in de kom. Voeg daarna de boter toe, snij de boter in kleine stukjes. Kneed de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot je dit tot een grote bal kan kneden.
Leg de bal van deeg 20 minuten in de koelkast.
Zet alvast de oven aan op 160 graden.

Haal het deeg uit de koelkast en maak met de deegroller hiervan een platte pannenkoek van ongeveer 1 cm dik. Snij met de vormpjes of met een mes de koekjes uit het deeg.
Leg deze op een bakplaat (wel van te voren bakpapier hierop leggen) en doe de koekjes in de oven voor 20 minuten. Geniet daarna van heerlijke koekjes.

Je kan met dit basis recept allerlei verschillende koekjes maken door bijvoorbeeld nootjes, hagelslag, marsepein etc. toe te voegen! Erg leuk met kinderen!

Check voor meer recepten ook onze Facebook pagina! Wil je ook eens cake bakken, klik dan hier!


21 thoughts on “Zandkoekjes

  1. Het maken van zandkoekjes is erg makkelijk. Je neemt een bakplaat, mengkom, bloem, boter, eieren en suiker.

    In het gedeelte v.w.b. de bereiding van het deeg, worden de eieren niet vermeld??????

  2. heb dit recept ook gebruikt, ze zijn heerlijk geworden!

    wat ook kan is een flinke schep nutella met margarine in een pannetje samen laten smelten en dat vervolgens in de beslagkom gieten, even goed verspreiden en kneden maar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 3