Blauwe bessen koekjes

Ingrediënten:

  • 100 gr boter
  • 200 gr witte chocolade
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 200 gr bloem
  • 150 gr blauwe bessen

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 170 °C. Smelt de boter in een pan en hak de chocolade grof. Schenk de boter in een mengkom en laat een beetje koelen. Klop daarna de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor. Schep met 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets plat met een lepel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.