Chocolade brownie koekjes

Ingrediënten

  • 85 gr cacaopoeder
  • 400 gr suiker
  • 125 ml plantaardige olie
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 250 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 60 gr poedersuiker

Bereiding

Mix in een middelgrote kom de cacaopoeder, gewone suiker en plantaardige olie. Als dit vermengt is mogen de eieren er één voor één door en daarna het vanille-extract. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en roer dit als alles gemengd is door de cacaomix. Het deeg afdekken en minstens 4 uur in de koelkast bewaren. Verwarm de oven voor op 180 °C en bedek de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg tot balletjes van 2,5 cm rond en rol elk balletje door de poedersuiker voordat je hem op de bakplaat legt. Bak de koekjes in 10-12 minuten in de oven. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.