Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1,5 eetlepel koekkruiden (speculaaskruiden)
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr boter
- 1 eetlepel water
- 50 gr amandelsnippers
- snufje zout
Garnering
- 50 gr amandelschaafsel
- 1 ei
Bereiding
Kneed alle ingrediënten, behalve voor de garnering, tot een deeg. Maak hier een bol van, bedek met huishoudfolie en leg dit ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm de over voor op 190 °C en bedek de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas of andere vorm die je in huis hebt, koekjes uit het deeg. Leg de koekjes minstens 1 cm uit elkaar op de bakplaat, zodat je ze kan gaan garneren. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi dan met het amandelschaafsel. Bak de koekjes 15-18 minuten. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.